neděle 19. července 2015

Jak o permanentní make up pečovat

Péče je důležitá zvláště ze začátku a neměli bychom ji podcenit. Pokud se o náš permanent první měsíc dobře postaráme, může nám ve stejné kvalitě vydržet i léta.
Kompletní dokreslení obočí vám usnadní život na několik let.

Permanentní make up se hojí 6 až 9 dnů. Na některých typech pokožky se mohou objevit i stroupky, proto je důležité v tomto období aplikovat speciální mastičky (lékařskou vazelínu – aby nebyla pokožka vysušená a kalciovou mast). Mastičky používáme, dokud nedojde k úplné regeneraci pokožky, a to 3x denně a 1x denně až zmizí stroupky.

Svědění je při hojení zcela normální, důležité je však vydržet a neškrábat :)
Pigmentace rtů, která vypadá naprosto přirozeně.

Permanent můžeme oplachovat, ale jen opatrně a při sušení se ho jen lehce dotýkat ručníkem, proto je lepší se první týden zcela vyhnout jakémukoli koupání v bazénu, u moře, či pobytu v sauně.

Pokožku nesmíme v průběhu hojení líčit (např. řasy u linek, nepoužíváme rtěnku u permanentu rtů)
Dobře udělané linky dodají vašim očím hloubku.

První měsíc se nevystavujeme sluníčku nebo soláriu, mohlo by dojít k drobným změnám odstínu.

UV záření může způsobit blednutí tetování i po úplném zahojení, proto je nejlepší používat opalovací krémy s vysokým UV faktorem a používat krémy s obsahem vitamínu E, který chrání a regeneruje pokožku.

1 komentář:

  1. Děkuji za rady. Na permanentní make-up se teprve chystám a nemám s ním zatím žádné osobní zkušenosti, ale moc se těším a čtu si všude možně rady jak o ně pečovat a jak docílit rychlého hojení správnou péčí. Super info je tady. Snažím se raději nic nepodcenit a také si chci zajít do opravdu kvalitního salónu.

    OdpovědětVymazat